Biserica Parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”- Moara Bulai a fost resfințită

Un articol de: Irina Ursachi - 07 Noiembrie 2023

În Duminica a 22-a după Pogorârea Duhului Sfânt, credincioșii comunității așezate sub ocrotirea Sfinților Apostoli Petru și Pavel din localitatea suceveană Moara Bulai au primit binecuvântarea arhierească, participând la slujba de târnosire a bisericii parohiale, săvârșită de trei ierarhi ai Bisericii noastre.

Din soborul slujitor au făcut parte Înalt­preasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Preasfințitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălți, și Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuților, pr. Minu Mititelu, protoiereu al Protopopiatului Suceava II, stareți și slujitori de la mănăstirile și parohiile din vecinătate.

Aceștia au oficiat slujba de sfințire a lă­cașului de cult, ca urmare a finalizării picturii bisericii și a amplelor lucrări de renovare și înfrumusețare desfășurate în ultimii ani.

Apoi au săvârșit Sfânta Liturghie încon­jurați de un sobor numeros de preoți și diaconi, răspunsurile liturgice fiind date de corurile parohiilor din Moara și Bosanci.

După citirea Sfintei Evanghelii, Înaltprea­sfințitul Părinte Teodosie a rostit un cuvânt de învățătură în cadrul căruia a tâlcuit pilda rânduită pentru această zi.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltprea­sfințitul Părinte Teodosie i-a oferit părintelui paroh Ciprian Pleșea cea mai înaltă dis­tincție a Arhiepiscopiei Tomisului, „Crucea Sfântului Apostol Andrei”.

Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul a mulțumit în numele Înaltprea­sfin­­țitului Părinte Arhiepiscop Calinic ierarhilor care s-au alăturat în rugăciune și au slujit la sfințirea bisericii. Pr. Dan Teodor Văideanu, fost slujitor al acestei biserici, a pri­mit hirotesia întru iconom stavrofor.

De asemenea, Preasfinția Sa a oferit, distincții celor care au ajutat biserica.

Preasfințitul Părinte Antonie, a dăruit Parohiei „Candela Unității Naționale” o flacără care să ardă pentru neamul românesc, și i-a îndemnat pe cei prezenți la împreună rugăciune.