Biserică românească sfințită în Bad Windsheim-Uffenheim, Germania

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 11 Iunie 2024

Biserica parohiei românești „Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iași” și „Sfânta Walburga din Heidenheim” din Bad Windsheim-Uffenheim, Germania, a fost târnosită sâmbătă, 8 iunie. Slujba de sfințire urmată de Sfânta Liturghie au fost săvârșite de Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, împreună cu Preasfințitul Părinte Sofian Brașo­veanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, înconjurați de un sobor de preoți de la parohii învecinate, se arată pe mitropolia-ro.de. 

Biserica datează din secolul 19 și a fost cumpărată de parohie în urmă cu un an, timp în care s-a aflat în proces de renovare. A fost refăcut Altarul și adăugată o frumoasă catapeteasmă. Lucrările s-au desfășurat sub coordonarea părintelui paroh Daniel Pintea și prin implicarea mai multor credincioși din comunitatea parohială, se arată pe site-ul amintit. 

La final, părintele paroh a fost hirotesit iconom stavrofor, iar binefăcătorii și ostenitorii sfântului lăcaș au primit gramate mitropolitane în semn de apreciere și recunoștință. Ziua de bucurie a fost completată de un spectacol susținut de copiii din parohie, potrivit sursei citate.