Boabele de cacao combat hipertensiunea arterială
Cercetătorii germani de la Universitatea din Köln au descoperit că boabele de cacao conţin anumiţi compuşi care contribuie la dilatarea vaselor sangvine şi pot fi folosite în combaterea hipertensiunii arteriale. Specialiştii au testat 48 de voluntari suferind de hipertensiune, care au primit câte o capsulă conţinând 1 gram de polifenoli, nişte antioxidanţi naturali prezenţi în boabele de cacao. Aceştia sporesc concentraţia de oxid nitric din organism, care contribuie la dilatarea vaselor sangvine. S-a dovedit astfel că aceşti compuşi, luaţi sub forma unor suplimente alimentare, pot să reducă hipertensiunea, considerată unul dintre factorii de risc majori în declanşarea infarctelor şi a atacurilor cerebrale. Totodată, aceste pastile ar putea constitui o metodă naturală şi mai sănătoasă de combatere a acestei afecţiuni, în comparaţie cu medicamentele care inhibă sinteza colesterolului, folosite în terapiile actuale.