Boboteaza în primul oraș din România prin care trece Dunărea

Un articol de: Arhid. Pavel Canea - 08 Ianuarie 2020

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a binecuvântat la praznicul Bobotezei apele Dunării în primul oraș prin care acest fluviu trece în țara noastră, Moldova Nouă. De dimineață, a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din oraș, apoi a sfințit apa după rânduiala din ziua Botezului Domnului, în prezența autorităților locale și a numeroși credincioși.

Anul acesta, după rugăciunea de la sfânta biserică, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a mers alături de preoți și credincioși la malul Dunării și a binecuvântat apele acestui fluviu.

„Ne-am bucurat astăzi de prezența multor credincioși și mai ales ne-am bucurat că am mers împreună și am sfințit apele Fluviului Dunărea, care intră în țara noastră la Baziaș, nu departe de Moldova Nouă. Mântuitorul Iisus Hristos s-a pogorât în repejunile Iordanului pentru a noastră mântuire și se cuvine ca noi să ne curățim de tot păcatul și de toată fărădelegea, să ne înnoim duhovnicește începând o nouă viață în Hristos și pentru Hristos”, a spus Episcopul Caransebeșului.