Boboteaza la Marea Mediterană

Un articol de: Marius Nedelcu - 09 Ianuarie 2019

Sărbătoarea Botezului Domnului a fost prăznuită și de românii ortodocși din Italia. Mulți dintre aceștia au participat, la Paraclisul episcopal din cadrul Centrului eparhial de lângă Roma al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, la Sfânta Liturghie săvârșită de PS Părinte Episcop Siluan împreună cu PS Părinte Arhiereu-vicar Atanasie de Bogdania. Așa cum este obiceiul, cei doi ierarhi au săvârșit slujba Sfințirii celei mari a apei în afara locașului de rugăciune, după rânduiala din ziua Bobotezei. La final, PS Părinte Episcop Siluan i-a binecuvântat pe toți cei prezenți cu Agheasmă Mare și le-a urat un an nou cu bucurii și împliniri duhovnicești.

Tot duminică, 6 ianuarie, alături de un sobor de preoți din zona Lazio, PS Părinte Atanasie de Bogdania a săvârșit slujba Sfințirii celei mari a apei pe malul Mării Mediterane, în localitatea Torvaianica (Roma). Cu prilejul acestui deosebit eveniment bisericesc, devenit deja o tradiție, ajuns la al patrulea an de săvârșire, foarte mulți credincioși s-au adunat sub razele blânde ale soarelui, slăvind pe Dumnezeu pentru binecuvântarea Iordanului transmisă prin Agheasma Mare.

PS Părinte Atanasie de Bogdania i-a binecuvântat pe cei prezenți cu apa sfințită și a mulțumit Parohiei ortodoxe române „Sfântul Mare Mucenic Sebastian” din Pomezia, în frunte cu părintele paroh Ignazio Blasi, pentru pregătirea tuturor celor necesare acestei slujiri. La final, după obicei, ierarhul a aruncat în mare o cruce frumos împodobită, iar un tânăr curajos a recuperat-o, aducând ­bucurie familiei și parohiei din care face parte, se arată pe site-ul www.episcopia-italiei.it.