Botezul Domnului la Catedrala Episcopală din Miercurea Ciuc

Un articol de: Arhid. Alexandru Moroianu - 07 Ianuarie 2022

La praznicul Botezului Domnului, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae și Acoperământul Maicii Domnului” din Miercurea Ciuc.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, ierarhul a spus: „La Botezul Domnului S-a arătat Sfânta Treime, iar Botezul nostru se săvârșește în numele Sfintei Treimi. Această legătură între Botezul Domnului și Botezul nostru ca împărtășire a harului Preasfintei Treimi ni se arată în rugăciunile de la Sfințirea Apei. Sfințirea Apei Mari sau Agheasma Mare se constituie ca o amintire vizuală, o actualizare a Botezului Domnului și amintirea botezului nostru. Domnul S‑a botezat în Iordan sfințind firea apelor. Care este scopul sfințirii apelor? Ca să ne facă nouă cale la nașterea de a doua, sfințindu‑ne cu apă”.

După slujba Sfințirii Mari a Apei, credincioșii au fost stropiți cu agheasmă. Răspunsurile la strană au fost date de Corala „Pocrov” a Catedralei Episcopale.