Brâul Maicii Domnului a ajuns la Biserica „Sfântul Gheorghe”-Nou din Capitală

Un articol de: Diac. Emilian Apostolescu - 04 Decembrie 2022

Biserica „Sfântul Gheorghe”-Nou din Capitală își va sărbători hramul de iarnă marți, 6 decembrie, când va fi cinstit Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei. Credincioșii care trec pragul lăcașului de închinare bu­cureștean au bucuria de a participa, în perioada 4-7 decembrie, la un bogat program liturgic, prilejuit și de aducerea în pelerinaj, pentru prima oară, a Cinstitului Brâu al Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia.

În dimineața zilei de duminică, 4 decembrie, cinstitul odor al Născătoarei de Dumnezeu a ajuns la biserica de la kilometrul 0 al Capitalei, soborul de slujitori al sfântului lăcaș, în frunte cu părintele paroh Emil Nedelea Cărămizaru, întâmpinând delegația din Grecia. Brâul Maicii Domnului a fost apoi așezat în interiorul lăcașului de rugăciune spre închinarea credincioșilor, alături de mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae. A urmat săvârșirea slujbei Utreniei și a Sfintei Liturghii. În după-amiaza aceleiași zile au fost oficiate slujba Paraclisului Maicii Domnului și a Vecerniei.

În dimineața zilei de luni vor fi săvârșite Utrenia și Sfânta Liturghie, începând cu ora 8:30, iar de la ora 17:00, Acatistul Sfântului Ierarh Nicolae și Vecernia cu Litie. Marți, 6 decembrie, în ziua hramului, va fi oficiată slujba Utreniei de la ora 8:00, iar de la ora 9:30, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, va săvârși Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Tot de la ora 17:00 vor fi săvârșite marți Acatistul Maicii Domnului și Vecernia. Miercuri, 7 decembrie, în ultima zi a manifestărilor prilejuite de hramul de iarnă al parohiei, vor fi săvârșite Utrenia și Sfânta Liturghie, începând cu ora 8:30, iar de la ora 17:00, Acatistul Brâului Maicii Domnului și slujba Vecerniei. Delegația greacă va pleca spre Mănăstirea Kato Xenia cu brâul Maicii Domnului la ora 22:00. Credincioșii bucureșteni și pelerinii iubitori de sfinți sunt așteptați să aducă cinstire Maicii Domnului și Sfântului Ierarh Nicolae în fiecare din aceste zile, până la ora 22:00.