Bucuria copiilor la concursul parohial „Comuniune în rugăciune pascală”

Un articol de: Cristina Bîșu - 12 Mai 2022

În zilele marelui praznic al Învierii Domnului, comunitatea parohiei bucureștene Precupeții Noi din cadrul Protoieriei Sector 1 Capitală, a desfășurat acțiuni filantropice și culturale, impregnată de rugile cristaline și sincere ale celor mai mici credincioși.

Astfel, 11 copii cu vârste cuprinse între 7 și 13 ani dornici de a aș­terne pe hârtie propriile gânduri, au expus credincioșilor prezenți, prin viu grai, creațiile lor, majoritatea având un caracter liric, prozodic, iar la finalul evenimentului, li s-au oferit mici daruri tuturor participanților, în ideea creșterii și dezvoltării lor afective. Întreaga desfășurare a concursului a avut îndrumarea părintelui protoiereu Marin Comănescu.

În vara acestui an, Protoieria Sec­tor 1 Capitală intenționează să deruleze diverse acțiuni educa­ționale, culturale, sociale și civice, în care să implice cât mai multe parohii: tururi pietonale, ghidate în sfera centrală a Capitalei, prin prisma proiectului „Cetatea Bucu­reștilor”, dar și „Școala de vară”, din perioada iulie-august 2022, unde se vor susține cercuri de lite­ra­tură, consiliere și orientare șco­lară, într-un cadru nonformal, în perimetrul parohiilor. Totodată, se va pune în lumină și latura prac­tică a proiectelor pentru copii, de pildă, plantarea florilor și a pomilor în grădinile bisericilor.