Bucuria lucrării în comuniune la Centrul de tineret Zăgujeni

Un articol de: Arhid. Pavel Canea - 13 Aprilie 2022

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în această perioadă prepascală, la Centrul de tineret Zăgujeni, județul Caraș-Severin, a început o nouă ­activitate în cadrul proiectului „Măsuri integrate pe teritoriul GAL Țara Gugulanilor”. Coordonați de asistentul social Violeta Mȍkesch, primii 8 copii din localitatea Zăgujeni beneficiază de activitățile unui serviciu social de tip „școală după școală”, sub îndrumarea psihopedagogului Roșca Adelina-Denisa, voluntar în cadrul centrului.

„Bucuria și entuziasmul celor mici înseninează zilele celor implicați în acest serviciu social, ce se dorește a fi mai mult decât ceea ce poate limbajul de specialitate exprima, datorită viziunii teologice ce animă această împreună lucrare pentru mai binele membrilor societății și ai Bisericii totodată”, a subliniat asistentul social.

Programul zilnic al beneficiarilor se desfă­șoară ținând cont de vârsta acestora, nivelul de dezvoltare, potențialul, nevoile și disponi­bilitățile pe care le au, asigurându-li-se totodată îngrijirea de care au nevoie pentru a se dezvolta armonios. Copiii servesc zilnic masa de prânz, primesc suport în efectuarea temelor, iar activitățile desfășurate sunt conforme cu vârsta, nevoile și particularitățile acestora.