Bucurii duhovniceşti pentru credincioşii Parohiei „Sfântul Andrei”

Un articol de: Pr. Alin Marian Gigină - 17 Martie 2016

În prima Duminică a Postului Mare, a Izgonirii lui Adam din Rai, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească la biserica din cartierul severinean Aluniș, în mijlocul enoriaşilor Parohiei „Sfântul Apostol Andrei”. Răspunsurile liturgice la strană au fost date de membrii Grupului psaltic „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe“ de la Catedrala Episcopală din Drobeta-Turnu Severin. În cuvântul de învățătură de la finele slujbei, PS Nicodim a tâlcuit semnificaţiile Duminicii Izgonirii lui Adam din Rai. Totodată, arhiereul mehedinţean şi-a exprimat aprecierea faţă de progresul şi calitatea lucrărilor desfășurate la Biserica „Sfântul Andrei”, prin purtarea de grijă a preotului paroh George Smeu, consilier al Sectorului social-filantropic.

Piatra de temelie a bisericii cu hramul „Sfântul Andrei“ din Parohia Aluniș a fost pusă de Preasfinţitul Părinte Nicodim în ziua de 21 noiembrie 2008, la sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică. Ridicarea sfântului locaş devenise o necesitate, odată cu extinderea oraşului în partea de nord-vest a oraşului, unde s-au construit în ultimii ani mai multe blocuri ANL şi un întreg cartier de case. Biserica „Sfântul Apostol Andrei“ din Turnu Severin este singura biserică din Episcopia Severinului şi Strehaiei ce poartă acest hram.

Piatra de temelie a bisericii cu hramul „Sf. Andrei“ din parohia Aluniș a fost pusă de către Preasfinţitul Părinte Nicodim în ziua de 21 noiembrie 2008, la sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică. Ridicarea sfântului locaş devenise o necesitate, odată cu extinderea oraşului în partea de nord-vest, unde s-au construit în ultimii ani mai multe blocuri ANL şi un întreg cartier de case. Biserica „Sfântul Apostol Andrei“ din Turnu Severin este singura biserică din Episcopia Severinului şi Strehaiei ce poartă acest hram.