Buna Vestire la o comunitate românească din SUA

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 29 Martie 2023

Credincioșii ortodocși români de la Parohia „Buna Vestire” din Olmsted Township din Ohio, SUA, și-au sărbătorit hramul sâmbătă, 25 martie. În mijlocul lor a poposit Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolitul ortodox român al celor două Americi, care a săvâr­șit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți, se arată pe mitropolia.us.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a vorbit despre semnificația acestei sărbători. „Ca cea care studiase Sfânta Scriptură, Fecioara Maria știa că pogorârea Duhului peste o persoană, așa cum se ves­tește acum, înseamnă o alegere specială și o trimitere la o misiune. Umbrirea puterii lui Dumnezeu se referea la descoperirea voii și lucrării lui Dumnezeu. Nu a înțeles Fecioara cum va putea naște Fiu, nu a înțeles Fecioara cum se poate ca ea să-L nască pe Fiul lui Dumnezeu, dar a înțeles că aceasta este chemarea și misiunea pentru care s-a pregătit, chiar dacă era dincolo de înțelegerea umană, chiar dacă era dincolo de putința unei ființe omenești să înțeleagă. De aceea a răspuns cu cuvintele: «Iată roaba Domnului. Fie mie după cuvântul Tău!» (Luca 1, 38)”, a precizat Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nicolae.

La finalul Sfintei Liturghii a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru ctitorii și binefăcătorii acestui sfânt lăcaș românesc de pe tărâm american.