Cadre medicale din Aiud cazate la Mănăstirea Dumbrava, Alba

Un articol de: Oana Rusu - 16 Aprilie 2020

Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Dumbrava, județul Alba, s-a alăturat celorlalte așezăminte monahale din Patriarhia Română care au venit în sprijinul personalului medical aflat în linia întâi de luptă împotriva răspândirii noului coronavirus.

Astfel, prin implicarea arhim. Vasile Crișan, duhovnicul obștii monahale, au fost puse la dispoziția medicilor de la Sanatoriul din Aiud spațiile de cazare ale complexului mănăstirii.
Cadrele medicale cazate în arhondaricul mare al mănăstirii beneficiază gratuit de masă caldă zilnic și au prilejul de a se recrea fizic și spiritual pentru a-și putea desfășura în continuare activitatea de tratare și îngrijire a persoanelor infectate cu noul coronavirus. 

Prin programul „Solidaritate pentru Viață”, Arhiepiscopia Alba Iuliei, prin unitățile de cult din teritoriu, oferă sprijin spitalelor din județele Alba și Mureș și susține personalul medical care îi tratează și îi îngrijește pe cei contaminați cu noul coronavirus sau pe cei suspectați de acest lucru, conform unui comunicat transmis de Arhiepiscopia Alba Iuliei.