Cafeaua la capsulă, toxică faţă de cea preparată normal

Data: 19 Aprilie 2011

Potrivit unui studiu spaniol realizat recent, cafeaua făcută la aparatele espresso şi îndeosebi cafeaua la capsule ar fi mai toxică decât cea măcinată, pentru că ar conţine mai mult furan, compus toxic şi potenţial cancerigen. Practice şi rapide, maşinile de cafea espresso înregistrează astăzi un succes tot mai mare în rândul consumatorilor. Se pare însă că nu se ştie totul despre cafeaua care iese din aceste aparate. Cercetători de la Universitatea din Barcelona au comparat compoziţia diferitelor tipuri de cafele şi îndeosebi conţinutul de furan. Au descoperit că licoarea neagră făcută din capsule conţine mai mult furan decât cafeaua normală sau decafeinizată. Cu toate acestea, cercetătorii au subliniat că, indiferent de tipul de cafea, concentraţiile de furan nu depăşesc limitele considerate sigure pentru sănătate. Ca să depăşească valorile admise, o persoană ar trebui să bea cel puţin 20 de ceşti de cafea la capsulă sau 30 de cafele espresso pe zi, cantităţi estimate luând în considerare o ceaşcă de 40 ml pentru un consumator de 70 kg.