Călătorii de suflet în Banatul de câmpie
De curând, la Parohia Ortodoxă Română Timișoara Ronaț cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” a avut loc expoziția de fotografie „Călătorii de suflet în Banatul de câmpie”, realizată de prof. Mărioara Pisat, coordonatoarea proiectului, de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară din Timișoara. La eveniment au participat partenerii din cadrul proiectului și credincioși ai Parohiei Ronaț.
Proiectul „Călătorii de suflet în Banatul de câmpie” și-a propus schimburi de experienţă utile în domeniul strategiilor didactice interactive şi promovarea demersurilor didactice inovative de încurajare a acţiunilor, care permit asigurarea calităţii în educaţie şi formarea profesională prin cercetare. Tineri cu preocupări comune au cunoscut tradiţii, obiceiuri şi obiective turistice din Banatul de câmpie. Itinerarul proiectului a fost vizitarea stațiunii balneoclimaterice Calacea, mlaștinile de la Satcinez și mănăstirile Partoş, Şag și Cenad. Materialul cules în urma vizitelor făcute a fost valorificat printr-un material publicitar care s-a distribuit la unitățile de învățământ partenere pentru promovare.
Partenerii proiectului au fost: Facultatea de Management Agricol Timişoara, Colegiul Naţional „C.D. Loga” Timișoara, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară, Casa Corpului Didactic, Arhiepiscopia Timișoarei și Parohia Timișoara-Ronaț. Proiectul „Călătorii de suflet în Banatul de câmpie” a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret” Timișoara și Asociația Seniorilor din Municipiul Timişoara. Obiectivul proiectului a fost promovarea turismului şi agroturismului în Banatul de câmpie. Un aport major în desfășurarea proiectului l-a avut și RAT Timișoara, care a facilitat deplasarea prin județul Timiș a celor implicați în proiect. Totodată, proiectul „Călătorii de suflet în Banatul de câmpie” a fost finanțat de Consiliul Județean Timiș.