„Calea Sfinţilor - Maica Domnului, ocrotitoarea noastră” în Protopopiatul Moineşti

Un articol de: Constantin Ciofu - 11 Septembrie 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, vineri, 7 septembrie, au debutat „Zilele cultural-duhovniceşti ale Protopopiatului Moineşti”. Evenimentul unic ce a marcat zilele cultural-duhovniceşti din acest an a fost reprezentat de prezenţa icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului, pictată în anul 1673 de binecunoscutul preot ortodox Luca din Iclod.

Credincioşii, alături de preoţii din Protopopiatul Moineşti, şi-au manifestat dragostea faţă de Maica Domnului. Aceasta a fost purtată în procesiune până în Piaţeta „Sfântul Nicolae”, din imediata apropiere a Catedralei cu hramurile „Naşterea Maicii Domnului şi Sfântul Ierarh Nicolae” din Moineşti.

Cu acest prilej, a fost oficiată de către IPS Ioachim o slujbă de binecuvântare a începutului de an şcolar. Toţi copiii claselor V-XII ai şcolilor din cuprinsul Protopopiatului Moineşti care în anul şcolar 2017-2018 au obţinut la învăţătură media generală 10 şi toţi olimpicii cu premii naţionale au primit o diplomă şi medalia excelenţei. Protopopiatul Moineşti a venit în sprijinul tuturor copiilor prezenţi şi a oferit daruri necesare în noul an şcolar.