Campania „Bucuria darului” la Brașov pentru copiii din Valea Screzii și Valea Plopului, Prahova

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 11 Decembrie 2018

Credincioșii de la Biserica „Sfânta Treime” - Tocile din Șcheii Brașovului și de la Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Brașov-Bartolomeu, împreună cu mai mulți studenți voluntari mediciniști din Brașov au oferit daruri copiilor orfani din Valea Screzii și Valea Plopului, județul Prahova.

Activitatea a fost posibilă prin Campania „Bucuria darului”, inițiată pentru a sprijini activitățile Asociației „Pro Vita” pentru copii născuți și nenăscuți, înființată de părintele Nicolae Tănase.
Campania a fost sprijinită de Protopopiatul Brașov, prin implicarea protopopului Dănuț-Gheorghe Benga.

„Într-una din scrierile sale, Lucian Blaga ne-a lăsat următorul aforism celebru: «Când facem un bine cuiva dintr-o pornire într-adevăr adâncă şi curată, nu numai că nu aşteptăm recunoştinţă, dar ne vine parcă să mulţumim noi aceluia, că ne-a primit cu bucurie darul şi binele!» Exact așa am simțit când am ajuns în Valea Screzii și Valea Plopului la copiii orfani pentru a le dărui cadourile adunate în această campanie. Mulțumim în primul rând Bunului Dumnezeu că ne-a ajutat să ducem la capăt această acțiune și sperăm să devină o tradiție în fiecare an”, ne-a spus diaconul Daniel-Ilie Colceriu de la Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Brașov-Bartolomeu.

Darurile au fost oferite duminică, 9 decembrie, după Sfânta Liturghie oficiată în biserica din Valea Screzii, unde au participat copiii și au dat răspunsurile liturgice și după agapa frățească.