Campania „Săptămânii Legumelor și Fructelor donate” la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 din Aiud

Un articol de: Cornelia Soporan - 21 Noiembrie 2016

În perioada 14-18 noiembrie, la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 din Aiud, a avut loc Campania „Săptămânii Legumelor și Fructelor donate”. Campania a implicat strângerea de legume şi fructe de către preşcolarii voluntari de la cele nouă grupe ale grădiniţei în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară şi donarea lor familiilor aflate în dificultate sau unor instituţii sociale.

Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2 Aiud s-a implicat în această campanie, în parteneriat cu Parohia Aiud IV cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” reprezentată de preotul Teofil Sas şi de preotul Ioan Rusan cu scopul de a sprijini persoane aflate în dificultate sau copii nevoiaşi.

Cadrele didactice ale grădiniţei şi­au propus să îi sensibilizeze pe preşcolari cu privire la situaţia dificilă în care se află familiile, implicit copiii, afectaţi de lipsa de alimente şi să îi implice în activităţi de voluntariat, respectiv de donare de fructe şi legume.

Preşcolarii voluntari de la grupele mari şi mijlocii împreună cu educatoarele s-au deplasat la biserică pentru a se întâlni cu persoane vârstnice, cărora copiii le-au dăruit fructele şi legumele pregătite special pentru ei.

De roadele acestei toamne au beneficiat şi copiii de la Casa de tip familial din cadrul Aşezământului Social „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” Aiud precum şi preşcolari din grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2 din Aiud. Prin acest demers, s-a intenţionat să se consolideze abilităţile copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi, într-o societate unită şi solidară, în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul și responsabilitatea.

În cursul săptămânii trecute, în şcolile din întreaga ţară s-a derulat campania socială de sprijinire a persoanelor aflate în dificultate - „Săptămâna legumelor şi fructelor donate”. Scopul acestei campanii este acela de a sensibiliza elevii şi profesorii din unităţile de învăţământ cu privire la situaţia dificilă în care se află familiile, implicit copiii afectaţi de lipsa de alimente.