Campania umanitară „Copacul cu fapte bune”, la Timișoara

Un articol de: Diac. Răzvan Fibișan - 18 Aprilie 2018

În Parcul Rozelor din Timișoara s-a desfășurat săptămâna aceasta cea de-a III-a ediție a campaniei „Copacul cu fapte bune”, un eveniment caritabil de strângere de haine, rechizite, jucării, alimente neperisabile și produse de igienă pentru persoanele care au o situație financiară precară. Această acțiune socială, organizată prin bunăvoința familiei Andreea și Andrei Bălan și bazată eminamente pe voluntariat, a reușit să colecteze într-o singură zi aproximativ 3 tone de pachete.

Mașinile au ajuns în curtea bisericii de la Orțișoara, unde părintele paroh Ionuț Mură a adunat o mulțime de oameni cu nevoi materiale atât din Orțișoara, cât și din Calacea, Seceani, Cornești. Prin dăruirea și implicarea se­menilor, aproximativ 200 de oameni au beneficiat de aceste ajutoare necesare traiului de zi cu zi. Întreaga comunitate a participat la sprijinirea persoanelor vulnerabile care necesită sprijin şi măsuri de protecţie socială pentru depăşirea sau limitarea unor situaţii de dificultate, în scopul asigurării incluziunii sociale a acestei categorii de persoane.

„Mereu am crezut că oamenii atrag oameni care ne îndreaptă spre situații și ne oferă oportunități. Astăzi am avut parte de o experiență deosebită, care îmi întărește această convingere. Mână de la mână, prin voință și bună organizare, în Parcul Rozelor au fost adunate tone de pachete care au fost apoi încărcate de o echipă de tineri săritori și dornici de a ajuta. Ce am trăit în timpul acestei acțiuni umanitare îmi va marca pentru mult timp amintirea. Sclipirea din ochișorii copiilor și bucuria chipurilor lor mi-au dat energie să continui și să mă bucur din plin de oportunitatea de a mă afla printre ei și de a mai învăța o lecție importantă: dacă ai voință, prinzi putere în tot ceea ce faci și doar cu iubire creștem într-o lume mai bună!”, a spus părintele Ionuț Mură.

Campania „Copacul cu fapte bune” are drept scop dezvoltarea capacităților individuale, de grup sau colective, pentru asigurarea nevoilor sociale, creșterea calității vieții și promovarea principiilor de coeziune și incluziune socială. La Timișoara, această campanie umanitară se desfășoară de două ori pe an: primăvara și toamna, iar în acest an își mai propune încă două acțiuni care, până în prezent, a strâns peste 10 tone de daruri.