Campania umanitară „Ghetuțele lui Moș Nicolae”, la Reșița și Moldova Nouă

Un articol de: Darius Herea - 17 Decembrie 2018

O campanie umanitară destinată copiilor proveniți din familii nevoiașe s-a desfășurat pe întreg cuprinsul Eparhiei Caran­se­be­șului în perioada 18 noiembrie - 12 decembrie.

În cadrul acesteia au fost oferite, în pragul sezonului rece și în vremea Postului Nașterii Domnului, încălță­minte noi specifice acestui anotimp, precum și pungi cu dulciuri.

„Această frumoasă și necesară campanie a cuprins sute de copii și acesta este rodul do­națiilor și al ajutorului unor oameni de bine. Oamenii care au donat au dorit să rămână anonimi și ne bucurăm de aceasta și sperăm să nu fie o acțiune singulară, ocazională, ci ea să continue și cu alte activități de genul acesta în folosul copiilor. De altfel am și propus copiilor pre­zenți astăzi ca pe parcursul anului viitor să putem să-i implicăm inclusiv în activitățile noastre cu profil educativ, respectiv la taberele pe care le organizăm atât în eparhie, cât și în afara ei, spre folosul și educarea copiilor”, a declarat părintele consilier social Mihai Cătălin Ciucur.

Și la Moldova Nouă s-a des­fășurat această campanie umanitară, ce i-a vizat pe copiii ne­voiași cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani. Ghetuțele au fost distribuite în două locații: prima distribuire a avut loc în biserica ortodoxă cu hramul Sfântul Gheorghe, iar cea de-a doua locație a avut loc în biserica ortodoxă din centrul orașului, cu hramul Adormirea Maicii Domnului.
Campania a reușit să mo­bilizeze toate parohiile din Protopopiatul Moldova Nouă, beneficiind de aceasta peste 50 de copii din Moldova Nouă și din împrejurimi.