Campanie de donare de sânge în Protopopiatul Moldova Nouă

Un articol de: Arhid. Pavel Canea - 27 Iulie 2019

„Nimic nu este atât de propriu firii noastre ca a fi în comuniune cu alții, a avea nevoie unii de alții și a ne iubi unii pe alții”, este învățătura transmisă de sfinții părinți ai bisericii noastre.
Îndemnați de aceste cuvinte și din dorința de a fi alături de semeni, preoții din Cercul Pastoral Misionar Oravița, Protopopiatul Moldova Nouă, alături de mai mulți credincioși, au donat sânge la Spitalul din Oravița. Campania de donare de sânge a fost organizată cu binecuvântarea Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului și prin purtarea de grijă a părintelui Bogoliub Martinovici, protopop de Moldova Nouă.

Astfel, marți, 23 iulie, la orele dimineții, o echipă de la Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița, coordonată de către doamna doctor Rodica Neagu, a venit la Spitalul din Oravița, pentru a recolta sânge tuturor celor care au îndeplinitcondițiile necesare.

Îmbucurătoare a fost prezența tinerilor care tocmai au împlinit 18 ani și au manifestat interes pentru acest tip de campanie, dar și dorința lor de a fi alături de persoanele cu probleme de sănătate.

„Am încheiat această zi cu bucuria că am putut fi de folos semenilor noștri, dar și cu mulțumiri adresate tuturor celor care s-au îngrijit de bunul mers al lucrurilor și celor care au ales să doneze un strop de viață”, a mărturisit părintele Gelu Moldovan de la Parohia „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Oravița.