Campanie de donare de sânge la Academia de Poliţie din Bucureşti

Un articol de: Diac. Vasile Robert Nechifor - 21 Noiembrie 2019

În perioada 18-22 noiembrie, în incinta Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, se desfăşoară cea de-a 19-a ediţie a campaniei „Dăruieşte viaţă! Vino să donezi sânge!” a Patriarhiei Române. 

Pe fondul crizei de sânge și de donatori la nivel național, aproximativ 800 de studenţi ai Academiei de Poliţie din Capitală participă la cea mai recentă acțiune inițiată în campania „Dăruieşte viaţă! Vino să donezi sânge!”.

În cadrul acţiunii de donare organizată de Patriarhia Română, în colaborare cu Academia de Poliție, de la an la an s-a înregistrat o creştere a numărului de studenţi participanţi. Şi de această dată, studenţii au hotărât să ofere bonurile de masă pe care le-au primit în urma donării de sânge unor acţiuni caritabile.

Campania „Dăruieşte viaţă! Vino să donezi sânge!” a debutat în aprilie 2013, la inițiativa şi cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, sub supravegherea arhimandritului Ciprian Grădinaru, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale.

De la începutul campaniei au fost colectaţi peste 18.000 de litri de sânge de la peste 30.000 de donatori.

În acelaşi timp, prin intermediul acestei campanii, Patriarhia Română a contribuit la dotarea cu aparatură medicală a centrelor de transfuzii din București, Ploiești, Constanța, Cluj și a Centrului de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naţionale cu echipamente în valoare de 130.000 de euro.