Campanie de donare de sânge la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 07 Octombrie 2021

Peste 110 cadre din componența Inspectoratului General al Jandarmeriei Române (IGJR), a Direcției Generale a Jandarmeriei Române și a Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române, din București, s-au alăturat, în perioada 7‑8 octombrie 2021, campaniei Bisericii Ortodoxe Române „Donează sânge, salvează o viață!” La acțiunea de donare de sânge, care s-a desfășurat la sediul IGJR, au fost prezenți și voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale. În cele două zile, la nivel național donează sânge 1.000 de jandarmi.

În aceste zile, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române împreună cu Patriarhia Română au organizat o acțiune de donare de sânge la nivel național, în cadrul căreia 1.000 de jandarmi au fost prezenți la centrele de transfuzie sanguină din toată țara pentru a dona sânge.

„Jandarmeria Română s-a alăturat din nou campaniei aducătoare de viață inițiate de Patriarhia Română. Ne bucurăm că suntem împreună și sperăm să rămânem așa mult timp. Este o acțiune extraordinară la care ne-am alăturat din prima clipă, o acțiune care salvează vieți. S-a donat sânge în sala de sport a Jandarmeriei Române, pentru a dărui o șansă la viață oamenilor care au nevoie. La nivelul Bucureștiului, astăzi au fost pre­zenți 110 jandarmi de la mai multe unități, iar la nivel național, pentru cele două zile, s-au înscris peste 1.000 de jandarmi care vor participa la această acțiune. Pentru că Jandarmeria Română se ocupă de siguranța oamenilor, putem spune că astăzi facem mai mult, în sensul că ne ocupăm de viața lor. Cumva, gestul nostru simplu în aparență este unul măreț, care salvează vieți. Donarea noastră de sânge undeva naște o furtună a faptelor bune”, a precizat căpitanul Ana-Maria Burchi, ofițer specialist la Centrul de Informare Publică al Jandarmeriei Române.
În Capitală, alături de jandarmi au fost prezenți și voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale, care au donat sânge și s-au ocupat de aprovizionarea cu apă, ceai, cafea şi produse alimentare necesare înainte şi după actul medical desfăşurat pe parcursul celor două zile de donare.

„Astăzi, o echipă de la Centrul de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naționale s-a deplasat în această locație a Jandarmeriei Române, unde donatorii noștri fideli au venit să ne sprijine donând sânge. De asemenea, suntem încântați că se menține colaborarea frumoasă între instituțiile statului, Ministerul Apărării Na­ționale, Jandarmeria Română, pre­cum și voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale, coordonați de părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru”, a spus colonelul farmacist Maria Ranetti, reprezentant al Centrului de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Națio­nale.

Campania „Donează sânge, salvează o viaţă!” a debutat în anul 2013, la iniţiativa părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru, coordonatorul proiectului, şi se derulează cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Din 2013 şi până în prezent s-au recoltat 2.450 de litri de sânge, de la 35.000 de donatori.