Campanie de donare de sânge la Săliște, județul Sibiu

Un articol de: Ștefan Mărculeţ - 26 Septembrie 2018

Departamentul de asistență socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului și Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu au organizat în orașul Săliște, județul Sibiu, o activitate de donare de sânge în cadrul Campaniei „Donează sânge, salvează o viață!”.

La această activitate de voluntariat și de sprijin a celor aflați în suferință s-au implicat preoți, jandarmi, polițiști, profesori, funcționari publici și credincioși din oraș și din loca­litățile învecinate.

O acțiune de donare de sânge în cadrul campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă“ a avut loc și în cadrul Protopopiatului Avrig.

„Am venit în aceste zile în Protopopiatul Avrig și la Săliște pentru a primi din rodul acestei jertfe pe care oamenii au adus-o. Peste 40 de persoane au fost prezente la aceste activități de donare de sânge și așteptăm și alți oameni să se alăture campaniei noastre din Arhiepiscopia Sibiului”, ne-a spus Marius Talmațchi, inspector social în cadrul Arhiepiscopiei Sibiului.

Solidaritate pentru semeni

La îndemnul parohilor din Protopopiatul Săliște, care au donat și ei sânge, foarte mulți credincioși s-au alăturat campaniei și au dorit să vină în sprijinul celor aflați în suferință și au nevoie de sânge.

„Preoții și credincioșii din Protopopiatul Săliște au răspuns cu entuziasm solicitării și chemării centrului eparhial ca să donăm sânge, știind că este mare nevoie de sânge în instituțiile spi­talicești. Acest lucru a fost făcut din spiritul solidarității creștine și din dorința ca viața pe care o purtăm în noi să fie oferită celor care sunt în suferință și în mari încercări. La îndemnul nostru s-au alăturat câteva instituții care ne-au ajutat foarte mult, și menționez aici Primăria Săliște, cu instituțiile subordonate, care au ajutat prin oamenii care fac parte din aceste instituții și care au donat sânge. Ni s-au alăturat de asemenea Poliția, Școala, Pompierii, și nu putem decât să le fim recunoscători și să-L rugăm pe Bunul Dumnezeu ca efortul acesta să le fie răsplătit”, ne-a spus protopopul de Săliște, Petru-Toader Damian.

Campania „Donează sânge, salvează o viață!” va continua și în luna octombrie, în cadrul protopopiatelor Mediaș și Agnita. Campania se va desfășura cu sprijinul preoților din eparhie.