Campanie de donare de sânge pentru victimele tragediei de la Crevedia

Un articol de: Diac. Vasile Robert Nechifor - 31 August 2023

În zilele de 30 și 31 august, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au desfăşurat o acţiune specială în cadrul Campaniei naţionale „Donează sânge, salvează o viaţă!”, în care aproximativ 200 de membri din structurile Jandarmeriei Române şi ofiţeri şi subofiţeri ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale au donat sânge pentru a veni în ajutor victimelor tragediei din oraşul dâmboviţean Crevedia, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Patriarhiei Române. Acestora li s-au alăturat şi aproximativ 1.000 de jandarmi din toată ţara, care au donat sânge la unităţile teritoriale de care aparţin încă de la începutul săptămânii.

Acţiunea din Bucureşti a fost găzduită de sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Joi, 31 august, la cererea Centrului de transfuzii Dâmbovița, s-a încheiat, în Arhiepiscopia Târgoviștei, campania de donare de sânge pentru victimele tragediei de la Crevedia.

În cadrul campaniei eparhiale au participat 302 preoți împreună cu cre­dincioșii lor, fiind donați 102 litri de sânge. În cazul în care va mai fi nevoie, campania de donare de sânge va fi redeschisă în Dâmbovița.