Campanie de înregistrare a micilor producători la ANSVSA
Specialiştii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj desfăşoară, în această perioadă, o largă campanie de înregistrare a activităţii micilor producători, îndeosebi a celor care valorifică lapte, produse lactate şi miere de albine. Potrivit directorului executiv al DSVSA Gorj, dr. Ion Iliuţă, până în prezent s-au înregistrat 90 de mici producători, care comercializează lapte şi brânză în pieţele agroalimentare ale municipiului Târgu-Jiu, în observaţia instituţiei aflându-se şi 2.108 mici producători de lapte, pe care-l predau la centrele de colectare. Specialiştii veterinari desfăşoară acţiuni de control şi inspecţie pe produsele primare, echipele care se deplasează în localităţile judeţului întâlnindu-se cu producătorii de lapte şi brânzeturi, prilej cu care le explică acestora necesitatea respectării legislaţiei în domeniu, în scopul evitării punerii în pericol a sănătăţii publice, difuzând pliante, fluturaşi cu conţinut adecvat.