Campanie de strângere de fonduri destinată copiilor din Siria

Un articol de: Pr. Ioan-Aurelian Marinescu - 19 Octombrie 2019

Fundația internațională caritabilă creștin-ortodoxă (International Orthodox Christian Charities; IOCC) a lansat o nouă campanie de strângere de fonduri care urmă­rește adunarea a 250.000 de dolari pentru dezvoltarea de programe care să-i sprijine pe copiii și pe familiile care au supraviețuit traumelor provocate de tragedia din Siria, se arată pe site-ul theorthodoxchurch.info.

Având ca partener Patriarhia Antiohiei şi a întregului Orient, organizația caritabilă IOCC a creat de-a lungul Siriei o serie de spații securizate, numite Dream Centers („Centre de visare”), pentru a contribui la rezolvarea acestor nevoi. Ele sunt locuri sigure pentru joacă și învățare, atât copiii, cât și aparținătorii acestora beneficiind aici de asistență psihologică și socială, în încercarea de a vindeca traumele și diferitele experiențe dificile prin care au trecut. 

Programele acordă prioritate copiilor neînsoțiți, celor separați de aparținători și orfanilor. Spe­cia­liș­tii încearcă să-i ajute pe copii să devină mai rezistenți la traume și să se reconecteze emo­țional cu familia și cu comunitatea lor prin învățare și interac­țiuni pozitive.

IOCC este agenția umanitară și de dezvoltare a Adunării Episcopilor Ortodocşi Canonici din Statele Unite ale Americii. De la în­fiin­țarea ei, în 1992, a investit peste 692 de milioane de dolari în programe de ajutor umanitar și dezvoltare durabilă în peste 60 de țări din întreaga lume. Despre moda­litățile prin care puteți sprijini centrele IOCC din Siria puteți afla accesând pagina web a fundației iocc.org.