Cântece și daruri pentru rezidenții unui așezământ pentru vârstnici

Un articol de: Diac. Emilian Apostolescu - 08 Martie 2024

La Centrul de îngrijire pentru persoane vârstnice Luxab din București, Ziua Internațională a Femeii a fost sărbătorită prin cântec vineri, 8 martie 2024. Rezidenții căminului au avut bucuria de a primi 26 de copii de la centrele de zi „Sfânta Muceniță Sofia” și „Sfânta Treime” ale Arhiepiscopiei Bucu­reștilor.

Copiii i-au emoționat pe rezidenți intonând cântece specifice primăverii și melodii dedicate mamei. La final, aceștia au oferit doamnelor prezente flori și mărțișoare confec­ționate de ei în cadrul atelierelor desfășurate la centrele de zi din care provin, petrecând câteva clipe alături de acestea și ascultând poveștile lor de viață. După ce s-au jucat în spațiul special pregătit pentru ei, cei mici au primit din partea centrului de îngrijire mai multe daruri.

Cu acest prilej, Aurelia Brihac, asistent social la Sectorul social-filantropic și misionar al Arhi­episcopiei Bucureștilor, ne-a spus: „Tot ceea ce au pregătit copiii astăzi, sub îndrumarea doamnei Lucica Vâlcan, reprezintă darul lor pentru cele care, asemenea mamelor și bunicilor noastre, merită tot respectul, dragostea și admi­rația noastră. Am fost pri­miți, ca de fiecare dată, cu multă căldură”.

La rândul său, Tania Ivan, directoarea Centrului de îngrijire Luxab, a adăugat: „Copiii au venit, ca întotdeauna, bine pregă­tiți, cu flori și mărțișoare lucrate manual. Este foarte important că ei se pregătesc din timp pentru vizitele pe care ni le fac. Ca de fiecare dată, beneficiarii centrului nostru i-au primit așa cum se cuvine pe copilași”.