Capitala, centru de promovare a marilor oraşe ale ţării

Data: 28 Martie 2013

Cel mai important eveniment de promovare a ofertei economice, turistice, educaţionale şi culturale ale unui judeţ din România a avut loc, marţi, în Bucureşti.

Evenimentul "Ambasadorii Iaşiului", organizat de Consiliul Judeţean şi Primăria Iaşi, în colaborare cu Oameni & Companii, s-a desfăşurat la Hotelul Marriott şi a reunit aproximativ 300 de invitaţi de elită, majoritatea provenind din rândul oamenilor de afaceri, managerilor de corporaţii, ambasadorilor şi ataşaţilor economici de pe lângă ambasade, reprezentanţilor administraţiei publice locale şi centrale şi ai mediului cultural şi universitar.

Alegerea Capitalei pentru promovarea ofertei judeţului Iaşi a fost explicată, simplu, de preşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei, prin faptul că "în momentul de faţă, nu este de ajuns să aştepţi marii investitori, ci este necesară o atitudine activă, ceea ce presupune să îi cauţi şi să le prezinţi oferta pe care o ai".

„Această gală este un fenomen unic în România, respectiv un eveniment de promovare a municipiului şi judeţului Iaşi în rândul oamenilor de afaceri din Bucureşti, directorilor de companii multinaţionale prezente în România, companiilor de audit şi consultanţă, fondurilor de investiţii şi brokerilor. Obiectivul fundamental al mandatului meu este să creăm locuri de muncă în Iaşi, să investim în bunăstarea cetăţenilor noştri. Aceste lucruri nu pot fi făcute stând acasă. Trebuie să ieşim în lume şi să arătăm oamenilor de afaceri oportunităţile oraşului şi judeţului nostru, să le facem cunoscute, să-i invităm la noi acasă, să vadă cu ochii lor”, a declarat Cristian Adomniţei.

La rândul său, primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a subliniat în discursul susţinut în faţa invitaţilor la Gala "Ambasadorii Iaşiului" faptul că "oraşul celor şapte coline", care şi-a câştigat, de la an la an, un poziţie solidă mai ales în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene, are nevoie de investiţii de mare anvergură şi din zona marilor companii.

"Oraşul nostru şi-a consolidat, începând cu anul 2011, primul loc pe ţară în clasamentul accesării fondurilor europene. De asemenea, suntem primii în rândul celor şapte oraşe desemnate poluri de creştere, în ceea ce priveşte numărul proiectelor implementate. Iaşiul îşi deschide astăzi porţile şi vă cheamă să-i fiţi alături în demersul său de a redeveni marea cetate din trecut", a fost mesajul transmis de edilul ieşean reprezentanţilor ambasadelor, ai marilor companii prezente în România şi reprezentanţilor Guvernului.  

"Ne bucură efervescenţa de care dau dovadă elitele Iaşiului"

Ca delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la acest eveniment a fost prezent şi Preasfinţitul Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal.

"Cei aproape 18 ani de arhipăstorire ca Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei fac ca oraşul şi judeţul Iaşi să ocupe un loc important în inima Preafericitului Părinte Patriarh, mai ales că Preafericirea Sa a depus, în toţi aceşti ani, numeroase eforturi pentru ridicarea nivelului spiritual, cultural şi economic al acestui important centru al ţării. Ne bucură organizarea unui astfel de eveniment, ne bucură efervescenţa de care dau dovadă elitele Iaşiului, fie că vorbim de mediul economic, politic, cultural sau universitar, şi vă asigurăm de tot sprijinul în realizarea proiectelor pe care vi le propuneţi", a fost mesajul adresat de Preasfinţitul Varlaam Ploieşteanul participanţilor la eveniment, din partea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române.