Caravana ASCOR - „Tinerețea, timpul marilor alegeri” în Arhiepiscopia Alba Iuliei

Un articol de: Oana Rusu - 11 August 2022

Începând cu luna august, în Arhiepiscopia Alba Iuliei se desfă­șoară un proiect catehetic inițiat de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români, intitulat „Caravana ASCOR – «Tinerețea, timpul marilor alegeri»”.

Conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei, primul popas al caravanei a fost în 5 august, în Parohia Teleac, Protopopiatul Alba Iulia. O nouă activitate a avut loc în 8 august, în Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”-Dâmbu, Protopopiatul Luduș.

Voluntarii ASCOR Alba Iulia au implicat copiii şi tinerii în ateliere tematice, cu subiecte de actualitate și teme biblice, apoi, în curtea bisericii s-au desfășurat și câteva jocuri. Participanţii au primit câte un exemplar al Noului Testament cu Psalmii şi o diplomă de participare.

Caravana ASCOR - „Tinerețea, timpul marilor alegeri” este un proiect catehetic desfășurat la nivel național, destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani și se află la a doua ediție. Acest proiect se desfășoară pentru prima dată în Arhiepiscopia Alba Iuliei.