Carnea de miel conţine multe calorii şi colesterol
Carnea de miel are o valoare calorică ridicată şi un conţinut mare de colesterol, iar medicii recomandă să fie consumată împreună cu cât mai multe legume. Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, dr. Marius Pârcioagă, susţine că mieii sacrificaţi în perioada Paştelui trebuie să aibă o greutate cuprinsă între 10 şi 14 kilograme. "Carnea mieilor cu greutate mai mică de 10 kilograme sau cu vârsta sub 9 săptămâni poate produce probleme legate de conţinutul ridicat de colagen, ce o face dificil de digerat, iar în caz de consum excesiv se poate declanşa atac de gută sau pot apărea afecţiuni gastro-intestinale şi hepato-renale la persoanele predispuse", se arată într-un comunicat al DSP Bihor. Nu în ultimul rând, carnea de miel conţine multe lipide ce îi pot afecta în special pe cei cu boli cardiovasculare sau cu risc de colici biliare, pancreatită, iar conţinutul crescut de proteine poate determina alergii.