Carnea de miel - mai scumpă, ouăle - mai ieftine
De Paştele ortodox preţul mieilor va creşte faţă de anul trecut de la 7,5 lei/kg la 8-9 lei/kg pentru mielul viu, iar pentru carcasă - de la 15 lei/kg la 18-21 de lei/kg, potrivit estimărilor Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR). Preţul ouălor va scădea însă şi va ajunge sub preţul de 0,23 lei/bucata, potrivit estimărilor Uniunii Crescătorilor de Păsări din România. Crescătorii de ovine vând de Paşti, conform datelor furnizate de MAPDR, între 3 milioane şi 3,5 milioane de miei, în condiţiile în care într-un întreg an se vând în jur de 7 milioane de miei. În 2007, un român a mâncat, în medie, 2,1 kg carne de oaie, în timp ce un european a mâncat cu 0,7 kg mai mult. Ieftinirea ouălor este pusă pe seama căldurii din luna martie, care a permis intrarea în ouat mai timpurie a găinilor ţărăneşti. La începutul anului, ouăle au avut o uşoară creştere a preţului, faţă de perioada similară a anului trecut. Potrivit statisticilor Uniunii Europene, un român consumă anual, în medie, 220 de ouă, în timp ce un european mănâncă cu 30 de ouă mai mult.