Casă de tip familial pentru copii, în localitatea hunedoreană Pui

Un articol de: Diac. Cristian Ţuţuroi - 06 Aprilie 2017

Prin implicarea credincioșilor din Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitatea Pui, păstoriți de părintele Sebastian Vândălac, și în parteneriat cu primăria, a fost ridicată o casă de tip familial pentru copii. Aşezământul, care îl are ca ocrotitor spiritual pe Sfântul Stelian Paflagonul, a fost sfinţit de Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei.

Noul aşezământ social ocrotit de Sfântul Stelian Paflagonul din localitatea Pui, judeţul Hunedoara, a fost sfințit marţi, 4 aprilie, printr-o slujbă săvârșită de Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, alături de un sobor de preoți și diaconi și în prezența autorităților locale și a numeroși credincioși din parohie.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, PS Episcop Gurie a vorbit despre impor­tanța implicării Bisericii în comunitate, astfel de centre sociale fiind binevenite în societatea actuală, ca fapte ale milosteniei și dragostei de aproapele. De asemenea, ierarhul a amintit și despre „necesitatea bunei conlucrări între insituțiile locale, care, împreună, pot contribui atât la dezvoltarea socială, cât și la viața duhovnicească a comunității”.

Cu această ocazie, PS Episcop Gurie a săvârșit hirotesia întru iconom-stavrofor a părintelui Sebastian Vândălac, pentru implicarea pastoral-misionară și filantropică.

Pr. Sebastian Vândălac, alături de credinicișii din Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, Protopopiatul Petroşani, a coordonat lucrările de edificare a Casei de tip familial pentru copii „Sfântul Stelian” și administrează, în continuare, activitatea filantropică din cadrul noului așezământ social. De asemenea, ierarhul a felicitat și pe primarul comunei Pui, Victor Tiberiu Stoica, pentru implicarea, ca partener, în ridicarea noului așezământ destinat copiilor.

În cadrul evenimentului, pr. Sebastian Vândălac a primit din partea Primăriei comunei Pui, prin primarul Victor Tiberiu Stoica, titlul de „Cetățean de Onoare” al comunei Pui.