Casa parohială a Bisericii „Sfântul Elefterie”-Nou nu este sediu de societate comercială

Un articol de: Ziarul Lumina - 11 August 2018

Cu privire la faptul că domnul Valentin Dragnea, fiul domnului Liviu Dragnea, și-a stabilit domiciliul în casa parohială a Bisericii „Sfântul Elefterie”-Nou, pentru corecta informare a publicului, precizăm următoarele:

Casele parohiale sunt folosite în special de preoții slujitori ai parohiilor respective și de familiile lor (potrivit Statutului pentru Organizarea și Funcțio­narea Bisericii Ortodoxe Române, art. 48, alin. 1).

Preotul Dionis Tătulescu, cleric al Parohiei „Sfântul Elefterie”-Nou, cu acordul parohiei menționate și al Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Bucu­reștilor, locuiește în casa parohială din strada Dr. Mihail Obedenaru Gheorghiade nr. 1, împreună cu familia sa (soţia şi cele două fiice ale sale).

Una dintre fiicele preotului Dionis Tătulescu urmează a se căsători în luna august 2018 cu domnul Valentin Dragnea.

Fără a solicita acordul Parohiei „Sfântul Elefterie”-Nou și fără a înștiința Centrul eparhial, preotul Dionis Tătulescu a realizat demersurile legale, astfel încât viitorul său ginere, domnul Valentin Dragnea, și-a stabilit domiciliul în casa parohială de la adresa menționată, cu scopul de a se oficia căsătoria sa civilă în municipiul Bucureşti.

Menționăm că în casa parohială a Parohiei „Sfântul Elefterie”-Nou nu își desfășoară activitatea nici o societate comercială, locuința nefiind sediul social pentru vreo societate comercială.

În concluzie, nu se justifică nici o învinuire a Bisericii Ortodoxe Române privind domiciliul actual al domnului Valentin Dragnea.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Bucureştilor