Căsătoria - Taina iubirii

Data: 18 August 2016

În vederea promovării unor principii morale, creştine şi educaţionale ale tânărului din societatea modernă, în perioada 23-25.09.2016, în municipiul Piatra Neamţ, se va desfăşura evenimentul „Tânărul din Petrodava“ - ediţia a II-a, cu tema „Căsătoria - Taina iubirii“.

În cadrul acestei manifestări, care va avea loc cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, vor participa tineri din municipiul Piatra Neamţ, dar şi din împrejurimile acestuia, precum şi din toată regiunea Moldovei şi Bucovinei, cu vârste cuprinse între 12 şi 30 de ani.

Pe parcursul celor 3 zile, manifestarea, care va avea loc la poalele munţilor Cetăţii Petrodava, îşi propune să atragă tinerii în dialog cu scopul de a descoperi, învăţa şi fundamenta Taina Căsătoriei, ca bază de întemeiere a familiei tradiţionale româneşti, bază pe care se poate dezvolta în prezent şi viitor o societate cu valori morale, civice şi spirituale sănătoase, asigurând un viitor cu pace şi armonie între semenii neamului românesc. Ei vor participa la activităţi specifice vârstei tânărului, cu rol educativ, informativ şi formativ, recreativ şi de timp liber, moral şi spiritual, cultural şi turistic.

 Prin intermediul unor activităţi, precum conferinţa, sesiunile de lucru şi ateliere, dezbateri, Marşul tinereţii, întreceri sportive, proiecţii documentare, expoziţii, spectacole, foc de tabară şi cenaclu, tinerii participanţi sunt invitaţi să-şi petreacă util şi plăcut timpul lor liber, să-şi găsească şi/sau regăsească prietenii care au aceleaşi preocupări ca şi ei şi care îi ascultă şi îi înţeleg, să înveţe şi/să-şi asume responsabilităţi şi, în măsura în care pot, sa îi ajute pe cei din jurul lor, ducând spre familiile şi locurile din care provin mesajul, informaţia şi experienţa cu care s-au îmbogăţit pe parcursul zilelor petrecute la Piatra Neamţ.

Organizatorii - Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, împreună cu Asociaţia Tineretul Ortodox Român, filiala Piatra Neamţ, în colaborare cu Protopopiatul Piatra Neamţ - au gândit un program diversificat şi complex cu sprijinul echipei multidisciplinare, formată din coordonator proiect, preoţi, profesori, psihologi, cadre medicale, elevi şi  studenţi voluntari, care să raspundă, pe mai multe planuri, nevoilor actuale ale tinerilor.

Acest proiect cultural-educativ este sprijinit financiar de Consiliul Judeţean Neamţ şi de Primăria Municipiului Piatra Neamţ

Vă adresăm invitaţia de a participa la această manifestare, informându-vă de condiţiile de înscriere (vârste cuprinse între 12 şi 35 de ani), accesând adresa de site: https:// www.facebook.com/ator.neamt 

Proiectul propune o manifestare de interes regional, care va atrage tinerii în dialog cu scopul de a descoperi, învaţa şi fundamenta Taina Căsătoriei, ca bază de întemeiere a familiei tradiţionale româneşti, bază pe care se poate dezvolta în prezent şi în viitor o societate cu valori spirituale, civice şi morale sănătoase, asigurând un viitor cu pace şi armonie între semenii neamului românesc. (Pr. Nicolae Nicău, coordonator ATOR - filiala Piatra Neamţ)