Câştigătorii concursului de fotografie „Viaţa Bisericii în timp de pandemie”

Un articol de: Diac. Vasile Robert Nechifor - 11 Iulie 2020

În perioada 15-28 iunie 2020, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Agenţia de știri BASILICA a organizat concursul de fotografie „Viaţa Bisericii în timp de pandemie”. În urma deliberării juriului, au fost alese trei fotografii câştigătoare.

Locul I a fost obținut de Mihai Alexe, cu fotografia intitulată „Singur pentru semeni”, în care autorul a surprins un preot în rugăciune în cimitirul Bisericii „Cuvioasa Parascheva” din satul Lucieni, Arhiepiscopia Târgoviștei. 

Premiul obţinut de câştigător constă într-o imprimantă Canon Selphy CP-1300, un album de fotografie și suma de 1.000 de lei.

Pe locul al II-lea s-a clasat Andrei Candrea, cu o fotografie care îl surprinde pe preotul Iustinian Remus Cojocar, alături de copilul unei familii din Botoșani, care şi-a pierdut casa în urma unui incendiu. Ocupantul locului secund a câştigat un aparat foto Instant Fujifilm Instax Mini 70, un album de fotografie și suma de 700 de lei.

Podiumul a fost încheiat de Georgiana-Mădălina Cimpoeru, cu o fotografie surprinsă la încreștinarea unui prunc în județul Dâm bovița, intitulată „Baptism”. Ocupanta locului al treilea a câștigat un HDD Extern ADATA HD710, 2TB, un album de fotografie și suma de 500 de lei.

Acest concurs de fotografie, „Viaţa Bisericii în timp de pandemie”, a fost organizat în con-textul Anului comemorativ al filantropilor ortodocşi români.