Catedrala Patriarhală sprijină pictarea sfântului ocrotitor în Catedrala Națională

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 20 Martie 2022

La lucrarea înveșmântării interioare a Catedralei Naționale cu pictura în tehnica mozaic contribuie și Catedrala Patriarhală din București, prin susținerea financiară a realizării mozaicului icoanei Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, ale cărui sfinte moaște se află în patrimoniul sacru al catedralei de pe Colina Bucuriei. Icoana va avea o suprafață de 35 mp, având o înălțime de 7 metri și 5 metri lățime, informează Basilica.ro.

„Catedrala Patriarhală contribuie și ea la această lucrare ziditoare care este Catedrala Națională. A fost inițiată o strângere de fonduri prin care credincioșii pot să doneze pentru pictura în tehnica mozaic a icoanei Sfântului Dimitrie. (…) Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a fost inițiat un proiect prin care să marcăm momentul într-un mod festiv-liturgic în data de 13 iulie 2024. Acest lucru a pornit și de la dorința credin­cioșilor de a aduce o mulțumire în urma rugăciunilor bine-primite. Mai avem și alte proiecte pentru anul 2024”, a declarat pentru Basilica.ro Mihai Grigoriu, paracliser al Catedralei Patriarhale.

Se pot face donații atât în contul bancar în lei - RO91RNCB007500 4895030395, deschis la Banca Comercială Română (BCR), București, beneficiar Patriarhia Română, și în contul bancar în EURO - RO46 RNCB0075004895030396, cu men­țiunea „pentru pictarea icoanei Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou în Catedrala Națională”.

Puteți dona și direct la Catedrala Patriarhală, urmând a primi chi­tanță, cu mențiunea „pentru pictarea icoanei Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou în Catedrala Națio­nală”.

Detalii puteți afla la adresa ctitor@catedralaneamului.ro sau la numărul de telefon: 0799.887.955.