Cateheză demonstrativă la Nichiteni

Data: 11 Aprilie 2017

Vineri, 7 aprilie 2017, la Parohia Nichiteni a fost susţinută ultima cateheză demonstrativă din acest an din cadrul Protopopiatului Săveni.

Catehezele demonstrative susţinute în cadrul protopopiatului Săveni s-au desfăşurat în perioada 28 martie - 7 aprilie 2017, fiind implicate un număr de 9 parohii din cadrul celor 9 Cercuri pastorale ale Protopopiatului Săveni. Ca şi tematică, au fost parcurse aproape toate temele din programa catehetică pentru parohii.

Ca şi tehnică de prezentare a preoţilor care au susţinut cateheza, s-au evidenţiat metodele moderne de prezentare a informaţiei - videoproiector, ecran de proiecţie, flipchart - spre curiozitatea şi bucuria credincioşilor.

În mare parte, catehezele au fost interactive, credincioşii participanţi fiind antrenaţi, după ce a fost expusă informaţia, să participe prin propriile gânduri şi trăiri la tema dată, evidenţiindu-se astfel caracterul viu al Bisericii, ale cărei mădulare noi suntem. În asamblu, catehezele demonstrative de anul acesta susţinute în cadrul Protopopiatului Săveni au avut un impact pozitiv, atât pentru faptul că prin informaţie şi mărturisirea de trăire s-a mai întărit în rândul enoriaşilor credinţa în Dumnezeu şi în sfinţii Lui, cât şi pentru că aceştia şi-au exprimat năzuinţa de a fi repetate cât mai des astfel de activităţi.

Preoţii care au susţinut anul acesta cateheze demonstrative în cadrul Protopopiatului Săveni sunt pr. Ivanovici Ciprian la Parohia Vorniceni 1, pr. Gheorghiţă Anisiea la Parohia Bozieni, pr. Valerică Iancu la Parohia Liveni, pr. Valentin Baltag la Parohia Vicoleni, pr. Lucian Dumitru Achiţenei la Parohia Dângeni, pr. Paul Moldovanu la Parohia Manoleasa, pr. Vasile Marineac la Parohia Dămideni, pr. Ioniţă Dumitru Daniel la Parohia Stânca şi pr. Ionuţ Dumitru la Parohia Nichiteni. (Pr. Vasile Merăuţă, responsabil de cateheză în cadrul Protopopiatului Săveni)