Cateheză despre Patriarhul Iustin Moisescu, la Birda, Timiș

Un articol de: Ziarul Lumina - 07 Martie 2019

La Școala Primară din Sângeorge, județul Timiș a fost organizată o oră de cateheză la împlinirea a 109 ani de la nașterea Patriarhului Iustin Moisescu (1977-1986). Cateheza cu titlul „Patriarhul Iustin, apărătorul bisericilor bucureștene” a fost susținută de preotul Valentin Bugariu. „Cateheza a fost interactivă și a urmărit prin joc consolidarea noilor cunoștințe prezentate. Cu ajutorul matematicii au fost aflați: anii de la naștere și perioada în care a activat ca patriarh, iar prin geografie a fost aflat ce reprezintă orașul București pentru țară”, a spus pr. Valentin Bugariu.
Cu acest prilej a fost organizată și o expoziție de carte din opera teologică a Patriarhului Iustin, volume comemorative și studii care au valorificat activitatea sa.

În partea a doua a activității din cadrul Școlii Primare din Sângeorge a fost proiectat filmul documentar „Salvatorul Bisericilor condamnate”, produs de Trinitas Tv în anul 2016. Cateheza a făcut parte din proiectul de colaborare încheiat între Biserică și Școală, prin implicarea prof. Maria Dârpeș și prof. Ștefania Cercega, conform preotului Valentin Bugariu.