CD cu Acatistul Sfântului Dionisie, Episcopul Cetății Albe-Ismail

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 04 Septembrie 2020

La Casa de discuri TRINITAS a apărut de curând, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, albumul „Acatistul Sfântului Ierarh Dionisie, Episcopul Cetății Albe-Ismail”, dedicat credin­cioșilor din Republica Moldova. 

Produsul media cuprinde cântările Acatistului Sfântului Ierarh Dionisie în interpretarea părintelui diacon protopsalt Vlad-Iulian Roșu, slujitor al Catedralei Mitropolitane „Sfântul Spiridon”-Nou, Paraclis Patriarhal.

„Proiectul aparține Catedralei Mitropolitane «Sfântul Spiridon»-Nou și s-a desfășurat în colaborare cu părintele Ionuț-Gabriel Corduneanu, vicar administrativ patriarhal, din dorința de a face cunoscut Acatistul Sfântului Ierarh Dionisie, Episcopul Cetății Albe-Ismail. CD-ul este imprimat, în primul rând, pentru faptul că Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a fost coordonator al Catedralei Mitropolitane «Sfântul Spiridon»-Nou între anii 2009 şi 2018, iar în al doilea rând, pentru sprijinul Episcopiei din Basarabia de Sud și al cre­dincioșilor acesteia. Acest CD va ajunge cu precădere în Republica Moldova pentru ca oamenii de acolo să se bucure de Acatistul Sfântului Ierarh Dionisie, la care au multă evlavie”, ne-a spus diaconul Vlad-Iulian Roșu. CD-ul a fost realizat la Casa de discuri TRINITAS, iar montajul audio îi aparține lui Daniel Alexandrescu.

Sfântul Ierarh Dionisie, Episcopul Cetății Albe-Ismail, a fost trecut în rândul sfinților în urma deciziei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 25 octombrie 2018, cu data de prăznuire 17 septembrie, ziua trecerii sale la Domnul. El a fost unul dintre luptătorii pentru realizarea statului național unitar român.