Ce dăm copiilor să mănânce la școală

Un articol de: Mariana Bahcevan - 11 Septembrie 2015

În clasele primare, de gimnaziu sau de liceu, copiii au nevoie de energie ca să înveţe, existând o strânsă legătură între randamentul cerebral şi calitatea alimentelor ingerate, în special în perioadele în care organismul este supus unui stres psihic suplimentar, susţin nutriţioniştii.
Nutriţia corespunzătoare şi somnul suficient sunt cei mai importanţi factori care favorizează acumularea de energie necesară procesului de învăţare. Nutriționistul Lygia Alexandrescu recomandă pentru şcoală sandviciul cu pâine integrală sau de secară, cu brânză nesărată sau carne de pui/curcan şi fructele proaspete (şi arareori sucul proaspăt stors cu pulpă), legume proaspete curăţate şi tăiate în felii sau rondele - ardei, gogoşari, morcovi -, fructe uscate în amestec cu nuci, migdale, alune neprăjite, sana sau lapte bătut natural (ambalate în recipienţi cu dop etanş), cu biscuiţi digestivi bogaţi în fibre sau cu o chiflă de graham unsă în mijloc cu unt de alune.