Ce trebuie să ştim despre produsele bio

Un articol de: Mariana Bahcevan - 06 Feb 2016

Comercianţii se întrec în oferte tot mai diverse de produse eco, bio sau organice. Consumatorii însă nu ştiu că aceşti termeni se referă de fapt la aceleaşi produse şi că nu există nici o diferenţă între termenii bio, organic şi eco, în funcţie de ţara în care se desfăşoară procesul de fabricare. Acești termeni se referă la produsele obţinute fără adăugarea de substanţe chimice, care nu dăunează oamenilor şi nici mediului, conforme legii şi certificate de un organism autorizat. Rolul sistemului de agricultură ecologică este de a produce hrană mai curată, mai potrivită metabolismului uman, în deplină corelaţie cu conservarea şi dezvoltarea mediului. Potrivit MADR, „agricultură ecologică”, termen protejat şi atribuit de Uniunea Europeană României pentru definirea acestui sistem de agricultură, este similar cu termenii agricultură organică” sau agricultură biologică” utilizaţi în alte state membre. Logoul atribuit ţării noastre de către UE şi folosit pentru certificarea produselor ecologice în România este ae” şi provine de la „agricultura ecologică”.