IPS Părinte Mitropolit Irineu, la ceas aniversar

Data: 17 Noiembrie 2015

Luni, 16 noiembrie, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, şi-a aniversat ziua de naştere. La binecuvântata vârstă de 58 de ani, IPS Părinte Mitropolit a fost felicitat de ierarhii, preoţii şi credincioşii din Mitropolia Olteniei. Cu toţii au înălţat rugăciune de mulţumire către Bunul Dumnezeu pentru paza, îndelungă-petrecerea şi slujirea întru mulţi şi binecuvântaţi ani ai arhipăstorului lor din Cetatea Băniei.
IPS Părinte Mitropolit Irineu Popa s-a născut la 16 noiembrie 1957, în localitatea Perişani, judeţul Vâlcea. La Taina Sfântului Botez a primit numele Ioan. Din sânul familiei, Înaltpreasfinţia Sa a cules o aleasă educaţie creştină, prin care a dobândit apropierea treaptă cu treaptă de slujirea lui Dumnezeu. A ostenit cu dăruire jertfelnică la Altarul Sfintei noastre Biserici Ortodoxe, iubind deopotrivă învăţătura teologiei ortodoxe, căreia i s-a dedicat în mod desăvârşit ca profesor şi cercetător. Osteneala Înaltpreasfinției Sale s-a concretizat în acest sens prin numeroase realizări pastorale, administrative şi cărturăreşti, pilduitoare pentru fiii duhovniceşti pe care îi călăuzeşte permanent pe calea mântuirii. În toată lucrarea sa arhierească, IPS Părinte Mitropolit Irineu a urmat îndemnul Mântuitorului Hristos de a fi cu adevărat „păstor de suflete”, bine ştiind că „păstorul cel bun îşi pune viaţa pentru oile sale!”
La ceas aniversar, rugăm pe Bunul Dumnezeu să dăruiască mulţi şi fericiţi ani arhipăstorului nostru, să-l ocrotească sănătos şi în pace, împlinind totdeauna cu bună sporire lucrul mâinilor sale!
Să ne trăiţi întru mulţi ani, Înaltpreasfinţite Părinte Mitropolit!

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei