„Cel născut în Betleem Se cheamă Emanuel”

Un articol de: Oana Rusu - 27 Decembrie 2022

Cu prilejul praznicului Naș­­terii Domnului, Înaltprea­sfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia. În ajunul sărbătorii, ie­rarhul a săvârșit slujba Pavecer­ni­ței Mari cu Litie şi a rostit o medi­tație duhovnicească.

Conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei, în ziua praznicului, ierarhul a rostit cuvântul de învăță­tură.

„Astăzi, întunericul păcatului și al răzvrătirii încăpățânate împotriva lui Dumnezeu se extinde pretutindeni, încât pământul a devenit ca un iad. Cu toate acestea, să fim optimiști, pentru că Cel născut în Betleem Se cheamă Emanuel, care înseamnă «cu noi este Dumnezeu». Fiul lui Dumnezeu S-a Întrupat în istorie pentru ca să devină Fratele nostru și Prietenul nostru Care nu trădează și nu părăsește pe nimeni niciodată. Să mulțumim lui Hristos Care prin Întruparea Sa a schimbat cursul istoriei, a dat valoare timpului, a dat sens vieții omului și a redeschis perspectiva vieții veșnice”, a subliniat IPS Arhiepiscop Irineu.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala „Sfânta Treime” a Ca­tedralei Arhiepiscopale, condusă de diaconul Cosmin Baciu.