Cele mai multe produse ecologice românești merg la export
Agricultura ecologică ia amploare în România de la an la an, iar cea mai mare parte a produselor este destinată exportului, respectiv 70%-80%, susţine secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) Simona Man.
„Mare parte din produsele obţinute prin agricultura ecologică merge la export. Un procent de 70%-80% din aceste produse pleacă la export. (...) Numărul de operatori înregistraţi în acest sector este în continuă creştere, numărul de fabrici procesatoare este şi el, de asemenea, mai mare, suprafaţa implicată în agricultura ecologică este în creştere de la an la an, piaţa produselor ecologice se extinde şi se caracterizează prin diversificarea ofertei de produse pe piaţă“, a declarat, luni, Simona Man, la Forumul pentru Dezvoltare Durabilă şi Antreprenoriat (FSDE).
Potrivit acesteia, trendul ascendent în agricultura ecologică este demonstrat de mai mulţi indicatori. În 2010, suprafaţa destinată agriculturii ecologice era de puţin peste 182.000 de hectare, iar la sfârşitul lui 2014 a ajuns la aproape 290.000 de hectare. Numărul unităţilor procesatoare a crescut de la 48, în 2007, la 120, în 2014, iar gama sortimentală este mult mai amplă, a adăugat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii.