Centru cultural-catehetic la Parohia Râpa de Jos, Protopopiatul Reghin

Un articol de: Oana Rusu - 18 Iunie 2020

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, s-a aflat sâmbătă, 13 iunie, în mijlocul comunităţii de credincioși din Parohia Râpa de Jos, Protopopiatul Reghin, unde a săvârşit slujba de binecuvântare a Centrului cultural-catehetic „Protopop Simion Popescu” din localitate. 

Aşezământul a fost ridicat între anii 2013 şi 2015, prin implicarea pr. Florin Franc, pe atunci paroh al acestei comunități, iar de finalizarea construcției și de amenajare s-a ocupat actualul preot paroh, Dacian-Iustinian Oprea.

La finalul slujbei de binecuvântare a centrului, pr. Dacian-Iustinian Oprea, slujitor al Parohiei Râpa de Jos, începând cu anul 2017, a fost hirotesit sachelar, iar ostenitorii și binefăcătorii care au contribuit la ridicarea și înfrumu­sețarea clădirii au primit din partea ierarhului diplome de aleasă cinstire.

Centrul cultural-catehetic „Pro­topop Simion Popescu” a fost ridicat cu scopul de a oferi copiilor și tinerilor din parohie un mediu corespunzător pentru desfă­șu­ra­rea activităților cultural- educa­tive. În incinta acestuia se află o sală de curs, o încăpere destinată jocurilor educative, o bibliotecă și un muzeu în care sunt expuse icoane vechi și obiecte religioase. De asemenea, așe­ză­mân­tul găzduiește și o colecție de obiecte tradiționale românești provenite din comună.