Centrul de zi pentru copii din Caransebeș la început de drum

Un articol de: Nicolae Codrea - 10 Octombrie 2016

Săptămâna aceasta a avut loc deschiderea oficială a activităţilor Centrului de zi pentru copii din cadrul Complexului de servicii sociale „Sfântul Vasile cel Mare” al Episcopiei Caransebeşului. Evenimentul a debutat cu o rugăciune, iar apoi au fost organizate diferite jocuri pentru beneficiarii așeză­mântului social.

Evenimentul s-a bucurat și de prezența părintelui Gabriel Gozman-Pop, consilierul Sectorului social-filantropic, misionar și activități cu tineretul al Episcopiei Caransebeșului, care a spus: „Ne vom strădui ca și anul acesta, în cadrul așeză­mântului, să oferim servicii social-filantropice de înaltă calitate. Avem înscrişi 57 de copii, urmând ca în perioada viitoare să dezvoltăm serviciile social-filantropice pe care le oferim, prin înfiin­țarea, cu sprijinul Consiliului Jude­țean Caraș-Severin, a Centrului de educație și îngrijire «Sfântul Vasile cel Mare». Încă o dată, se cuvine să mulțumim tuturor colaboratorilor noștri, Centrului de voluntariat «Alexandra Florea» din Caransebeș, precum și tuturor celor care se implică în buna desfășurare a activi­tăților centrului nostru”.
Centrul de zi pentru copii din cadrul Complexului de servicii sociale „Sfântul Vasile cel Mare” al Episcopiei Caransebeşului este un serviciu pentru protecţia copilului, a cărui misiune este de a preveni abandonul şi instituţionalizarea copiilor prin asigurarea pe timpul zilei a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă, orientare şcolară pentru copii. De aceste condiții beneficiază și părinţii sau re­pre­zentanţii legali ai copiilor ajunși în centru, precum şi alte persoane care au în îngrijire copii.