Centrul educaţional Didascalos, şcoala din amvonul bisericii
Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, şi osteneala părinţilor slujitori de la Catedrala „Pogorârea Duhului Sfânt“, Parohia Şerbăneşti - Bacău, joi, 24 septembrie 2015, în cadrul Centrului educaţional-catehetic DIDASCALOS, a avut loc deschiderea atelierului de pictură, unul dintre atelierele şi programele educaţionale prin care Biserica vine în sprijinul copiilor din parohie şi împrejurimi.
„Atelierul de pictură şi activităţile desfăşurate aici, graţie voluntarilor şi mai ales profesorilor implicaţi în acest program, va permite copiilor să se dezvolte creativ, să-şi exprime artistic, prin culoare, gândurile, trăirile şi împlinirile“, a explicat părintele Adrian Ciprian Ghinea, parohul bisericii din Şerbăneşti.
Atelierul se adresează atât copiilor cu talent şi aptitudini în domeniu, cât şi celor care vor descoperi în magia amestecului culorilor un mod atractiv de petrecere a timpului liber. Atelierul are deja trei grupe de lucru, împărţite pe vârste: preşcolari, şcolari din clasele I-IV şi V-VIII, urmând să includă, pe viitor, şi elevii de liceu, care sunt aşteptaţi fie pentru a participa la orele de atelier, fie în calitate de voluntari, pentru a oferi sprijin micilor colegi.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Aşezământul Didascalos funcţionează, începând cu prima lună a noului an şcolar 2015-2016, în Catedrala „Pogorârea Duhului Sfânt“, Parohia Şerbăneşti din Bacău, fiind sfinţit miercuri, 2 septembrie 2015, de IPS Ioachim, înconjurat de un impresionant sobor de preoţi, rostind cu acest prilej şi rugăciuni de binecuvântare a copiilor la început de an şcolar.
Preotul paroh Adrian Ghinea, alături de părinţii slujitori, preot Vasile Busuioc şi preot Ciprian-Mihai Gunea, coordonează activităţile acestui centru, pregătit acum să primească toţi copiii nevoiaşi din zonă pentru a le oferi un program de pregătire şcolară în care vor fi implicaţi, după prima săptămână de şcoală, profesori, educatori, psihologi şi voluntari.
„Copiii vor primi educaţie şi vor face pregătire pentru clasele a VIII-a şi a XII-a. Avem şapte profesori voluntari, dar şi tineri dornici să supravegheze această activitate. Vom oferi şi o masă pe zi copiilor care vor lua parte la acest proiect“, a menţionat părintele Adrian Ciprian Ghinea.