Cerc metodic al profesorilor de Religie la Podu Iloaiei

Un articol de: Ziarul Lumina - 04 Noiembrie 2017

Joi, 2 noiembrie, la Şcoala Gimnazială „Al. I. Cuza“ - Podu Iloaiei s-a desfăşurat Cercul metodic nr. 6 al profesorilor de Religie Ortodoxă, la care au participat profesori de la 16 şcoli din judeţul Iaşi.

Întâlnirea a debutat cu o lecţie interactivă, organizată pe ateliere de lucru coordonate împreună cu profesorii Drăgoi Tudoriţa şi Cozma Irina, elevii participând la activităţi interdisciplinare activ-participative. La un atelier elevii au răspuns la întrebări despre crearea lumii nevăzute, a doua echipă a realizat creaţii plastice pornind de la o poezie despre crearea lumii văzute, iar a treia echipă a asociat unor strofe versetele potrivite despre crearea omului. Doamna inspector Denisia Mănoiu a apreciat în mod deosebit această abordare şi ne-a declarat că „elevii au avut posibilitatea să-şi scoată în evidenţă darurile cu care au fost înzestraţi de Dumnezeu, abilităţile motrice, cognitive, pe care şi le-au format în şcoală“.

A urmat dezbaterea cu tema „Strategii de organizare a demersurilor didactice din perspectiva noului curriculum la clasa a V-a“, după care a avut loc o prezentare a proiectelor europene desfăşurate în şcoală în cadrul unui moment artistic intitulat „Culoare şi armonii europene pe portativ românesc“. De asemenea, a fost prezentat un frumos „Festival al Toamnei“, aflat la a treia ediţie. Pentru a ilustra buna colaborare dintre Şcoală şi Biserică, Cercul metodic s-a încheiat cu o vizită la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae“ din localitate, unde preoţii Sârbu Vasile şi Drăgoi Ioan i-au întâmpinat pe oaspeţi, vorbindu-le despre istoricul locaşului de cult şi despre moaştele sfinţilor aflate spre închinare aici.

Am avut o mare bucurie şi mult ajutor în organizarea acestor activităţi reuşite din partea conducerii şcolii noastre, a doamnei director Ionela Zmău, care ne este alături mereu. Invitaţii au fost încântaţi, această întâlnire reprezentând o bună ocazie de a ne cunoaşte, de a ne împărtăşi experienţele didactice şi de a mărturisi dragostea în Hristos. (Orzetic Parmena, profesor responsabil de Cerc metodic)