Cerc pastoral al profesorilor de religie din județul Dolj

Un articol de: Pr. Doru Marcu - 20 Feb 2020

Un cerc pedagogic al profesorilor de religie din județul Dolj, ciclul gimnazial, a avut loc de curând la Școala Gimnazială „Ion Țuculescu” din Craiova. În deschidere a vorbit prof. dr. Iuliana Gheorghe, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar General Dolj, după care au urmat prezentările făcute de către directorii prof. Fănel Vătavu (Școala Gimnazială „Ion Țuculescu”), prof. Camelia Tica (Școala Gimnazială Afumați) și prof. Geanina Ciobanu (Școala Gimnazială Bistreț). 

Din partea Arhiepiscopiei Craiovei, a participat pr. dr. Gabriel Sorescu, consilier la Sectorul de învățământ, activități cu tineretul și de catehizare al eparhiei. Preotul a transmis un mesaj de binecuvântare din partea Mitropolitului Olteniei și a îndemnat la o bună colaborare a profesorilor de religie cu sectorul eparhiei. 

În continuare, profesorii de religie organizatori au realizat o prezentare cu tema „Iubirea prin fapte - ajutorarea celor aflați în suferință”, dar și două aplicații cu temele „Fii tu cărămida spitalului!” și „Dăruiește speranță!”.