Cerc pastoral în Parohia Șiștarovăț

Data: 18 Iulie 2019

În Parohia Șiștarovăț s-a desfă­șu­rat în 14 iulie întâl­nirea cer­cu­lui pastoral-­misio­nar Lipo­va. Întrunirea a debutat la ora 17:00 prin oficierea Tainei Sfân­tului Maslu,săvârșită de un so­bor de preoți format din: Pr. Ardeuan Florin de la parohia Chesint, Pr. Bocancios Victor de la parohia Ususau, Pr. Ungurea­nu Cristian de la parohia Zabalt, Pr. Ciuciuc Gratian de la parohia Dorgos, Pr. paroh Baba Teodor-Calin, Diacon prof. Dr. Baba Lucian-Victor, și Pr. pens. Dohan­gie Mihai, fost preot în această parohie.

Părintele Ardeuan Florin a ținut un bogat cuvânt de învățătură pornind de la pericopa evanghe­lică duminicală amintind că și astăzi Mântuitorul Hristos învață în Bisericile noastre și vindecă boala și orice fel de neputință în popor, evidențiind exemplul oferit de către sutașul din ceta­tea Capernaum, prin care aces­ta se arată credincios în vindecarea slugii sale, prin cuvântul Fiului lui Dumnezeu.  În continuare, parohul a vorbit despre primirea tămăduirii în Biserica, importanța participării credincioșilor la Taina Sfântului Maslu, precum și despre comu­niunea în rugăciune a tuturor membrilor Bisericii.

La sfârșit s-au adus mulțumiri preoților împreună-rugători și credincioșilor prezenți, fiind oferită la Căminul Cultural din localitate o agapă frățească pentru toți cei ce au luat parte la Sfânta Taină. (Pr. Drd. Baba Teodor-Călin)